Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Stílusok a lakberendezésben képes leírás - Lakberendezés.tlap.hu
részletek »

Stílusok a lakberendezésben - Lakberendezés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lakberendezes.tlap.hu » Stílusok a lakberendezésben
Keresés
Találatok száma - 6 db
Biedermeier - lakberendezés

Biedermeier - lakberendezés

A biedermeier átmeneti művészeti stílus volt elsősorban Közép-Európában, főként 1815 és 1848 között. Több művészeti ágban, így a festészetben, az irodalomban és a lakáskultúrában is jelentkezett. A stílus kispolgári miliőt, békét, nyugalmat áraszt egyszerű eszközökkel, pátoszmentesen, mind a festészetben, mind a lakásberendezések területén. Jellemzője a kisember megértő ábrázolása. Ezért fontos szerephez jut a portré, a biedermeier portrék általában kispolgári romantikával átitatott klasszicista festmények. Fontos a zsánerkép is, melyre egyik legismertebb példa Borsos József Bál után című festménye a Magyar Nemzeti Galériában. A biedermeier stílusához szokták sorolni az első magyar Tell-kártyát is. Jellegzetesek a biedermeier bútorok hajlított formáikkal. Új szekrénytípus a vitrines szekrény. Ép biedermeier bútorokat őriznek Jókai Mór balatonfüredi villájában és a Nemzeti Múzeumban (Deák Ferenc íróasztala).

Design District Magazin és Webáruház

Design District Magazin és Webáruház

Egy magazin, ahol bemutatjuk a stílusirányzatokat, hazai és nemzetközi tervezők legújabb munkáit, gyártókat,termékeket. Mindezt szórakoztató formában, rengeteg képpel, termékek, szolgáltatások bemutatásával. Katalógusunkból kedvére válogathat. Gyártók, tervezők, alkotók, sőt komplett webáruház ajánlók is megtalálhatóak. Olvashatsz itt a stílus irányzatokról, kaphatsz lakberendezési ötleteket, de akár kereshetsz neked szimpatikus lakberendezőket, kivitelezőket. Folyamatosan bővül a kínálat. Mindezt szép, igényes formában, maximálisan mobilbarát kivitelben kapod meg.

Hogy adaptáljuk a Feng Shuit lakásunkba?

Hogy adaptáljuk a Feng Shuit lakásunkba?

A Feng Shui jelentése: szél és víz. A régi Kínában nem kezdtek házépítésbe, települések alapításába, vagy éppenséggel temetkezési helyek kialakításába, mielőtt Feng Shui mester véleményét kikérték volna. Ezzel kapcsolatban bennünk is felmerült jó néhány kérdés, melyre szakértőnk válaszolt. - Melyek az alapszempontok? - Annak idején a mester kifinomult megérzései és tradicionális tudása alapján alaposan megvizsgálta az adott területet, figyelte, benne milyen érzéseket kelt. Ha a szél susogását, a közeli patak, folyó csobogását semmi sem zavarta meg, 'csi'-ben, életenergiában gazdagnak ítélte meg a területet, így megfelelőnek találta építmények létrehozására. - Aktuális-e ma a Feng Shui? - A Feng Shui első alkalmazása óta 3000, más források szerint 5000 év telt el. Felmerülhet a kérdés, ha ez a tudomány valóban ilyen fontos, akkor hozzánk közelebb mért nem alakult ki hasonló? Nos, ha megvizsgáljuk azokat a hazai vagy európai épületeket, amelyek évszázadok óta fönnállnak, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy megfelelnek a Feng Shui alapelveinek. Ezek közé sorolható a párizsi Notre Dames székesegyház, a híres római út, a Via Appia, az egyiptomi Szfinx, vagy akár Budapest is. Ez nem véletlen: az ősi tudás egyetemes, minden nép és terület számára azonosan érvényes. Másfelől a térrendezés rendkívül összetett tudomány, a mai korban ezek mindegyik szegmensével külön szakember foglalkozik.

Mediterrán hangulat télen is

Mediterrán hangulat télen is

Hiába szeretnénk egy harmonikusan berendezett lakást, ha nem tudunk eligazodni a stílusok között. Stíluskalauzunk első részében a mediterrán stílust mutatjuk be. Ahogy öltözködési stílusunk is tükrözi személyiségünket, gondolatvilágunkat, úgy lakásunk stílusa is sokat elárul rólunk. Sőt, nemcsak tükrözi, befolyásolja is hangulatunkat, hogy milyen színek, formák és anyagok vesznek körül minket, és, hogy az egyes részletek között mekkora az összhang - ha egyáltalán van. Most induló sorozatunkkal segítünk eligazodni a lakberendezési stílusok között. Stíluskalauzunk első részében, megmondjuk, mitől lesz egy lakásbelső mediterrán hangulatú.

Posztmodern

Posztmodern

Te jó ég, ez hogy néz ki! - fakad ki a laikus szemlélőből a műalkotást megpillantva, majd fintorogva fordul el, vagy éppen érdeklődéssel méregeti az elé táruló jelenséget. A szakértő szemlélő azonnal rávágja: ez posztmodern. De mi is valójában ez a stílusirányzat, amely az USA-tól Japánig megmozgatta a világ design kreátorait? A jelenség történelmi gyökereiről megoszlanak a vélemények. Egyesek az ötvenes évekre teszik, mások Robert Venturi amerikai építész 'Komplexitás az építészetben' című, ma már klasszikus könyvének 1966-os megjelenéséhez kapcsolják. Charles Jencks angol építész és teoretikus egyenesen a húszas-harmincas években, az Art Deco időszakában véli felfedezni a mozgalom előképeit. Az 1980-as években, a több évtizedes gazdasági és művészeti átalakulás következtében, világszerte gombamód elszaporodtak a design galériák. A posztmodern ekkor vált a folyamat átfogó jelzőjévé, széles körökben. Az utóbbi két évtizedben végbement gazdasági, technológiai fejlődésre, gondolkodásmódbeli változásokra, az ismert modern funkcionalista tervezői szemlélettel és gyakorlattal nem lehetett megfelelő választ adni. Ezért született meg az új irányzat, mely mindannak tagadása, amit a modern tervezés képviselt....

Retro II. rész

Retro II. rész

A stílus XX. század 60-as, 70-es éveinek fiataljai által kitalált időszak jellemzője. Lázadás volt a hagyományok (tradíciók), a pénz, a tőke uralma, az egyre bonyolultabbá valló társadalmi együttélési szabályok és kötelezettségek, valamint a fiatalokra egyre-jobban ránehezedő politikai nyomás ellen. Követői magukat beat-eknek, vagy az ennél radikálisabbak hippiknek nevezték magukat....Nos dióhéjban talán ennyi elég is azokról az időkről és mintákról, melyeket napjaink retro stílust kedvelői mintául szeretnének vállasítani életvitelükhöz és otthonaik lakberendezési stílusához.

Tuti menü